Author Topic: Issue Age of Empires 2 HD  (Read 391 times)

Offline snakevina

  • Newbie
  • **
  • Posts: 5
Issue Age of Empires 2 HD
« on: February 24, 2016, 08:09:29 PM »
I click to play in AOE in steam and nothing happen... =\

Offline vitormm

  • Developer
  • Administrator
  • Legendary Porter
  • *****
  • Posts: 657
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #1 on: February 24, 2016, 08:29:02 PM »
Please, be more specific. Are you saying that you are running the port Steam (the one inside the port) and it isn't running the game when you press Play?

Offline snakevina

  • Newbie
  • **
  • Posts: 5
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #2 on: February 25, 2016, 01:28:02 AM »
Yes...
I press the play button in steam and nothing happen...
Next to 'Age of Empires II: HD Edition' show 'Running...' 3 secs after, is gone

Offline vitormm

  • Developer
  • Administrator
  • Legendary Porter
  • *****
  • Posts: 657
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #3 on: February 25, 2016, 11:09:22 AM »
Could you play show us the Test Run logs? Right click the port in the local tab, press Launch Wineskin and then go to Advanced -> Test Run. After pressing the Play button, when the "Running..." message disappear, close Steam. Wineskin will give you two log files. Attach them and post in a reply to that topic.

Offline snakevina

  • Newbie
  • **
  • Posts: 5
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #4 on: February 25, 2016, 01:16:45 PM »
Attach

Offline vitormm

  • Developer
  • Administrator
  • Legendary Porter
  • *****
  • Posts: 657
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #5 on: February 25, 2016, 07:29:38 PM »
It seems that your port was affected by the typo in the winetricks file that appeared some days ago, causing a failure in winetricks installations. Trash your port, create it again and then try to run the game.

Offline snakevina

  • Newbie
  • **
  • Posts: 5
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #6 on: February 25, 2016, 08:22:06 PM »
Not yet ... =\

I think the best is delete every file and directory related to wine, such as the one installed in the library. Do you know the places where I can find the files to delete them to install again?

I really appreciate your help =)

Offline vitormm

  • Developer
  • Administrator
  • Legendary Porter
  • *****
  • Posts: 657
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #7 on: February 25, 2016, 10:56:05 PM »
Not yet ... =\

I think the best is delete every file and directory related to wine, such as the one installed in the library. Do you know the places where I can find the files to delete them to install again?

I really appreciate your help =)

Basically the ones related to Wineskin (which are used by Porting Kit) are located at ~/Library/Application Support/Wineskin/, but since Porting Kit always makes sure that these files aren't broken then that can't be the cause.

Do the following then: install the winetricks msxml3 and vcrun2012 inside the created port, and then try to run the port again.

Offline snakevina

  • Newbie
  • **
  • Posts: 5
Re: Issue Age of Empires 2 HD
« Reply #8 on: February 28, 2016, 02:11:59 AM »
WORKS!!!! =)

Thanks! I love this game =)